Posem els ingredients sobre la taula.
Un espai industrial preciós al Poblenou, despatxos de dissenyadors al fons
–l’espai és tan gran que es podria dir a l’horitzó-, una camioneta Citroën HY
del 72 restaurada amb cura d’orfebre, una cafetera de gamma molt alta, un
cambrer americà que podria ser a qualsevol peli de l’escola de NY, tasses i
recipients preciosos, pastissets de la senyora Hoffmann i el cafè, clar. Un
cafè molt bo servit segons les regles. Una mostra de respecte al client.
Davant de tot –o a sobre, o al darrere, però molt present- la Skye Maunsell,
una arquitecta i dissenyadora anglesa instal·lada de fa anys a Barcelona, intel·ligent,
culta i elegant de llenguatge i de forma de ser. Una dona dotada d’un bon gust
fora de dubtes, de voluntat de ferro i d’un nivell d’exigència poc comú al
nostre país meridional.
Tot plegat, la suma de tot, es diu “Skye-Coffee” i és un concepte, una
possibilitat, una maqueta a mida real, animada i que funciona. Una proposta
seriosa basada en exemples enriquits per la senyora Maunsell. Idees,
pinzellades suggeridores i una invitació a participar.
Una cafeteria puntual, mòbil, efímera però eterna.
Un punt d’animació ciutadana. O de descans. O un punt d’exclamació. Un
senyal.
La Skye Maunsell veu la camioneta a qualsevol cantonada de la ciutat,
servint molt bon cafè i les pastetes de la suïssa Mey Hoffmann. Jo també li veig, proposant
un nivell de qualitat poc habitual i servint d’estímul per tants i tants
establiments que serveixen productes tirant a dubtosos, avorreixen i
s’avorreixen.
Suposo
que els primers passos del projecte l’acostaran als rodatges exigents, a les
convencions punteres i als esdeveniments mundans i amb ganes de sortir de la
rutina. És possible, més que possible, que després es mogui, viatgi i els
organitzadors de qualsevol cosa se la disputin per donar un aire elegant,
sofisticat i alhora senzill -com els perfums realment bons- a qualsevol reunió
empresarial, frívola o al contrari molt seriosa.
Des del meu punt de vista és una mostra de confiança en el futur, emprant
eines i materials que tenen en comú l’exigència de la creadora.
Un vehicle mític, la millor restauració, el millor cafè, una “barmaid” i un
cambrer d’excepció i els millors dolços.
Un exemple de criteri i de voluntat de ferro. Una mostra de com s’han de
fer les coses. Acabades, reals, tangibles, que funcionin i que serveixin
d’exemple.
Ara mateix alguna norma de l’Ajuntament de Barcelona no permet els
establiments ambulants tan habituals als USA i a d’altres llocs del món.
No dubto que més tard o més d’hora, amb l’exemple de l’arquitecta Maunsell
sobre la taula o al carrer, unes engrunes de reflexió, un mínim canvi de
paradigma municipal, propiciant la qualitat i foragitant la feina mal feta, un
discurs entenedor i dos dits de voluntat de servei, la nostra administració més
propera autoritzi el “Skye-Coffee” i d’altres iniciatives semblants, estratègicament
situats uns i altres a prop del Camp Nou en un dia de partit o al Fòrum quan hi
passen coses o a una placeta d’Horta perquè molta gent hi pren el sol. O a
Montjuïc o a d’altres llocs que necessiten esbossos de vida.
Si us intriga, aneu-hi a prendre un cafè. No en sortireu indiferents.
Pierre Roca
Skye-Coffee
Pamplona, 88
Barcelona
skye-coffee.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario