martes, 8 de marzo de 2016

DE POLLASTRES I CARXOFES.

Un tast de carxofa especialment aconseguit.

Un altre dels tastets que es van servir.

...i un altre, molt ben presentat.

A les sis de la tarda –hora torera- del passat dijous dia tres va tenir lloc al recinte del Born la presentació del Març gastronòmic 2016 , VII Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat.

Aquests productes tan interessants aconsegueixen reunir esforços i voluntats de productors, institucions i sobretot d’establiments d’hostaleria de la zona, a més de mitjans de comunicació, sempre atents al reclam de la gastronomia.

Aquest any, a més, el conegut cuiner Paco Pérez ha estat la “estrella invitada” de la presentació, vinculant-la així a un dels restaurants que assessora, en aquest cas a Berlin, circumstància que els organitzadors han aprofitat per atorgar dimensió internacional a l’esdeveniment.

Parlaments breus, degustació de productes i un cop més la sensació tangible de dispersió d’esforços, voluntats i iniciatives, el que des del meu punt de vista resta força al missatge i dilueix els objectius, minimitzant la presència del pollastre “pota blava”, un producte de qualitat inqüestionable, i reduint la presència de la carxofa a unes quantes caixes de gènere. Una llàstima.

També –i sempre des de la meva òptica- es debilita el missatge a mida que els tastets proposats es sofistiquen i s’allunyen del producte en sí mateix.

El que sembla evident és que hi ha voluntat de donar a conèixer i de treballar a favor de la causa, però que la falta d’un fil conductor potent difumina excessivament la finalitat i l’objectiu real del conjunt d’accions.

Vaig enyorar la presència escandalosa d’unes quantes aus de la raça autòctona i la de la seva carn, rostida a la vista de tothom, regalant aroma i relacionant de forma clara i directa la bèstia i els seus sabor, textura i valor gastronòmic.

No sé si l’abundància de idees i de propostes acaba ofegant l’objectiu principal de l’acció, però diria que un exercici de concentració deixaria les coses més clares, atorgaria muscle i convertiria l’acte de presentació en un dels esdeveniments més importants de l’any gastronòmic barceloní.

Una jornada esperada per tots que comptaria sense dubtes amb molt més públic i que barrejaria la festa popular amb els bons productes dels “maraichers” del Delta del Llobregat.

Un esdeveniment on a més de menjar pollastre rostit i carxofes es podria comprar producte i saber on es pot aconseguir “Pota blava” durant tot l’any al cap i casal.

Dit això les dues o tres mostres que vaig tastar em van semblar gustoses, divertides i interessants.

El pas següent serà un passeig “gormand” per la vila de El Prat, poble del que la gran majoria de barcelonins només coneix l’aeroport, ignorant que el terme és un dels grans proveïdors de verdura de proximitat –principalment carxofes- de la capital catalana, a més de criar els esplèndids exemplars de la molt coneguda raça local d’aviram. 



Pierre Roca

No hay comentarios:

Publicar un comentario