El restaurant conegut com “Central catalana del pollastre” va veure la llum
l’any 1996 a
una nau industrial tronada del carrer Llull.
La nau era un dels molts edificis de la zona afectats per la nova planificació
urbanística de Poblenou i els socis de la “Central” esmentada la van a llogar
“a precari”, eufemisme que significa que et poden fer fora en qualsevol moment
i que per aquesta raó el lloguer és inferior a l’habitual de la zona.
La reforma va orientar-se cap a l’essencial, respectant la volumetria i
l’aspecte del local i utilitzant el color blau com a identificació corporativa.
Taules amb hules, pissarres de molts metres quadrats amb l’enunciat dels
plats, formulacions bàsiques, preus baixos i un molt bon ambient van convertir
el lloc en un gran èxit comercial.
Quatre anys més tard, al 2000, van haver de plegar per deixar pas a
l’inexorable progrés i els dos socis van seguir camins separats.
Els que van muntar l’espai del carrer Padilla són una parella jove i molt
activa i al mateix any 2000 van obrir les portes del nou local, sense oblidar
del tot l’entorn industrial del barri que es va fer olímpic.
I la fórmula? La fórmula era –i segueix sent- bàsica i essencial com ho
acostumen a ser les coses que funcionen.
Per una banda un producte que agrada a tothom com el pollastre, per l’altra
un procediment clàssic i força reconegut a casa nostra, la cocció a l’ast amb
aparells giratoris i foc de gas.
I els complements: l’amanida amb una bona vinagreta que la fa diferent, les
patates rostides o fregides, les postres senzilles i la beguda amb opcions
bàsiques. I un preu absolutament competitiu, naturalment.
Entre dilluns i divendres proposen un menú de migdia de 6,95 € -no és
broma- que inclou mig pollastre molt ben rostit a l’ast, servit en safata
clàssica de pedra i amb el seu propi suc, un bol generós d’amanida –avui era
enciam, no iceberg- unes llesques de bon pa, la beguda –en el meu cas, un
pitxet de mig litre de vi negre de la casa, força agradable i de la Conca de
Barberà- i un postre que era ni més ni menys que un gelat com els populars
Frigo de la meva infantesa, d’els que es prenen amb una galeta cruixent a cada
banda. Quina delícia!
Es pot canviar el postre pel cafè i es poden demanar, a banda i sortint del
preu proposat, d’altres postres i begudes.
L’espai, de caire industrial com ho era el primer, paviment de ciment,
sostres molt alts i els tubs de l’aire ben a la vista, és ampli i generós, adient
per les famílies amb nens.
Conscient d’aquesta característica la casa facilita a la canalla estris de
dibuix i promou concursos amb premis en forma d’àpats familiars.
S’hi veu algun turista, treballadors atrets pel menú bàsic i el preu,
patrons i empleats de les botigues del barri i, els diumenges al migdia,
aglomeracions de famílies que per un preu mòdic s’estalvien la feina i
l’enrenou a casa.
El conjunt –la suma de l’espai, el tracte, la fórmula, el contingut dels
plats i l’import del tiquet- és molt recomanable i mereix que més barcelonins
coneixin el lloc i en gravin les coordenades al mòbil per quan venen de gust
coses bàsiques i un espai que surt de la norma.
Un
lloc estimulant, divertit i per sobre de tot honest.
Feu-me
cas.
Pierre
Roca
« Central
catalana del pollastre »
Padilla, 323
08025 Barcelona
934 360 010
Els podeu trobar a Facebook
No hay comentarios:
Publicar un comentario