Situat a Vilafranca del Penedes i organitzat a partir del nucli familiar
format per la mare, el pare i un fill jove, l’Avenida és un establiment
convencional que no destaca per l’afany d’innovació.
Destaca, això sí, per l’esperit de servei, per la qualitat del producte i
per la proposta, senzilla i convencional però plenament satisfactòria i amb una
envejable relació qualitat/preu.
Hi acostumo a esmorzar els diumenges com a part del ritual del cap de
setmana.
Entrepà de bona mida de pernil ibèric, una o dues copes de vi negre del
Penedes i cafè amb llet, tot plegat per uns sis euros. El pernil és excel·lent.
Aromàtic, saborós i tallat a ma pel patró amb generositat.
Em fascina el ritual de la casa. La mestressa i una ajudant, instal·lades a
la cuina com si hi visquessin, el cambrer simpàtic que coneix tots els clients,
el patró a la barra i el fill, assumint a poc a poc la responsabilitat del
negoci i el relleu.
A l’Avenida s’hi parla castellà més que català, s’hi llegeix el As més que la
premsa esportiva de Barcelona i s’hi celebren les victòries del Real Madrid i
de “la roja” més que les del Barça, tot plegat com a part de la llibertat que
exigim per uns i altres.
Els
clients habituals de l’esmorzar dels diumenges són homes grans que s’expressen
amb la diversitat d’accents i sensibilitats de la península. La majoria
porta dècades instal·lada a la zona. Acudeixen al local per l’afinitat
cultural, però també pel tracte amable i proper i per la qualitat de la
proposta.
El negoci inclou set habitacions de diferents mides i nivells que es
lloguen habitualment a passavolants del cap de setmana, a voltes a parelles amb
ganes de refugiar-se a un lloc discret i sovint a participants de curses,
tornejos esportius o d’altres competicions.
La cuina, visible des de la finestra on es passen els plats fets, inclou
una graella de les de tota la vida. Un atractiu afegit que permet fins i tot
dinar de menú amb la inclusió de pollastre, de xai o d’una altra carn cuita
sobre les brases i fer-ho, per arrodonir el plaer, a la terrassa posterior,
oberta, coberta per protegir-la dels rigors del sol i especialment agradable
durant la llarga temporada de bon temps.
No busqueu en aquest lloc cap indici de noves formulacions. Ni cap decoració
moderna ni senyals del que es considera “tendència” als restaurants que reivindiquen
la cuina novíssima.
A l’Avenida s’hi va per menjar els plats de sempre, fets amb correcció i
amb afany d’agradar al client. S’hi va pel cambrer simpàtic i eficient, pel
fill de la casa i el seu tracte professional i per la sensació de ser a un lloc
ancorat en conceptes i formes de fer de fa unes dècades. Per l’actitud amable
de la família, per la voluntat de servei i, per part meva, pel somriure de
satisfacció amb el que en surto cada cop que hi vaig.
Pierre Roca
“Restaurante y
pensión Avenida”.
Eugeni d’Ors, 48
Vilafranca del Penedes
938 171 319
601 246 929
pensionavenida.es
restaurantavenida.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario