Hi ha negocis que es basen en una situació privilegiada al
plànol de la ciutat, d’altres en un espai fantàstic o en una decoració
espectacular, alguns en formulacions comercials innovadores i uns quants, molt
pocs, en un personatge que s’hi dedica, hi creu, s’implica i hi deixa la pell
encara que només sigui un empleat.
Aquest és el
cas de CUBE275, una combinació de bar de copes a l'última moda i de restaurant
de nivell que es va obrir fa sis mesos al número que suposeu, el 275, del
barceloní carrer Roger de Flor. Aquí el protagonista és el Maxi, el maître, un
home joveníssim, originari de la llunyana Argentina però parlant un català
perfecte, apassionat pel seu ofici, sumiller vocacional, hostaler fins la
medul·la i atent a tot el que succeeix al local del que assumeix la direcció,
el servei i les relacions publiques sense perdre puntada i amb una energia
envejable de la que el seu patró deu ser, suposo, molt més conscient que jo
mateix.
El local té
molt bon aspecte. Espaiós, decorat amb gust segons les tendències actuals i
dotat de dues sales, la que fa les funcions de bar, equipada amb aparells tan
sorprenents com uns refrigeradors de copes que funcionen amb làser i CO2 i que
semblen dissenyats per la NASA, i la que s’ha organitzat com a espai de
restaurant.
La part
posterior de l’espai dóna a un pati acollidor que serà acondicionat ben aviat
per rebre els clients que prefereixin l’exterior.
La cuina s’ha
instal·lat amb criteri i és l’àmbit de treball d’un equip de tres professionals
que converteixen les propostes de la carta i les del menú en saboroses
realitats. Hi practiquen una cuina moderna que s’inscriu dins dels hàbits
culinaris contemporanis, fan prodigis d’enginy per no desbordar el marc de
preus que la casa s’imposa i aconsegueixen resultats estimulants que permeten
intuir una progressió interessant i segura.
La meva
acompanyant i jo mateix hem compartit un àpat llarg i estret del que recordo
unes impecables croquetes de galta de porc, l’amanida de guatlla, formulada i
construïda amb un admirable sentit de les proporcions i uns segons potents,
filet de bou i dau de bacallà, absolutament acadèmics i tractats amb el
respecte que només atorguen l’experiència i la sensibilitat del xef.
El postre, un
subtil “coulis” de maduixots refredats amb la moderníssima maquinària de la
casa, m’ha semblat molt bo.
Hem begut “Lo
jove”, un priorat amable i alegre del celler Lo.
Iniciatives
com la de CUBE275 em posen de bon humor i reafirmen la meva confiança en el
país i en els que l’habitem. Des de la idea primera fins al llarg procés de
fer-la realitat, des del dia a dia, no sempre favorable i sovint molt exigent
fins la ferma direcció del negoci, tenint en compte tots i cada un dels
paràmetres en joc.
Prodigis de
seny, de voluntat i de paciència.
Pierre Roca
CUBE275
Roger de Flor, 275
Barcelona
Tel. 934 763 904
cube275.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario