jueves, 18 de abril de 2013

Marisc irlandès.


Fa uns dies, “Bord Bia” -l’organisme irlandès per la promoció exterior dels productes alimentaris de l’illa- i “Chefsbook”, van organitzar al mercat de la Boqueria l’acurada presentació de diferents varietats de marisc irlandès.

Irlanda, coneguda per infinitat de circumstàncies històriques, per algunes pel·lícules, per la cervesa i per unes quantes marques de whisky, ens descobreix ara un altre dels seus tresors amagats: el marisc, que per raons culturals els irlandesos no consumeixen ni aprecien des de la nit dels temps.

El prestigiós cuiner Xavier Pellicer va preparar a la vista dels assistents a l’acte vieires, navalles, escamarlans i altres varietats de marisc provinent de les aigües fredes que rodegen l’illa verda. Sabors intensos, aromes netes i aspecte impecable dels productes passats per les mans i el coneixement d’aquest xef internacional.

L’agradable sorpresa del final va ser aquest cop el bou Angus, irlandès com la resta de productes i servit en forma de tast de galta a baixa temperatura. Inesperat, deliciós i potent. Una delícia que va precedir un divertit joc de maridatge de gin-tònics i marisc. Un acte rodó, simpàtic i molt professional, com tots els que inclouen la presència activa del Xavier Rovira, artífex de « Chefsbook ».

Després de la reunió gormanda els comentaris anaven de l’excel·lència del producte i la seva impecable preparació fins a l’admirable feina de l’organisme esmentat.

Molts de nosaltres vam envejar –i envegem- l’eficiència i el bon funcionament del “Bord Bia”, un ens estatal en el que les nostres administracions podrien emmirallar-se.


Pierre Roca


bordbia.ie


No hay comentarios:

Publicar un comentario