El restaurant del que acabeu de llegir el nom va obrir portes durant la
segona quinzena del passat mes de febrer.
Des del primer moment s’hi respira una atmosfera estimulant, lluminosa i
endreçada que convida a seure-hi, tot plegat d’acord amb el que havia
planificat el propietari, en Manel Castelló, un home de trenta-cinc anys que
porta l’ofici d’hostaler als gens des de la infantesa,
Ha fet de cambrer, ha treballat a les cuines i ha dirigit establiments de
renom com el famós hotel Don Carlos, a Marbella.
Amb aquest bagatge considerable i les idees molt clares va posar en peu
“DID Platets”, un negoci que comença el dia a les nou del matí servint
esmorzars i cafès, que proposa un menú de migdia de quinze euros –producte de
qualitat i preparacions del millor nivell- i una carta, organitzada a partir
dels productes de temporada i del bon gust, del seny i del respecte al client,
amb un preu final d’entre vint i vint-i-cinc euros. La feina continua durant la
tarda, finalitzant la jornada amb els sopars i alguna copa.
La casa proposa a més un menú de degustació amb tres o quatre platets de
mitja ració que permeten copsar una visió de conjunt del que ofereix,
mantenint-se en el nivell de preu de la carta.
Tot plegat dins d’uns paràmetres d’atenció, d’entorn, de cuina executada
amb precisió i de criteri que no són habituals en restaurants d’aquestes
característiques.
Per posar el projecte en funcionament el patró ha tingut l’encert
d’envoltar-se de dues dones joves, conscient dels avantatges –racionalitat,
maduresa i seny- de treballar amb persones del sexe femení. L’Alba, la cuinera,
formada a l’escola hostalera de Girona i amb experiència professional a “Els
Tinars”, un dels restaurants més prestigiosos de la província de Girona, i la Làia,
responsable de la sala i formada professionalment a Sitges. Ambdues recolzades
en tot moment pel Manel. Aquest trio professional funciona com una màquina de
precisió quan els clients omplen el local. Com si portessin tota la vida treballant
junts i compartint eficiència i amabilitat.
Situat a la part alta del carrer d’Alfons XII, a pocs metres de l’Escola
Suïssa, del carrer Sant Elies i d’un restaurant prestigiós com “Freixa
Tradició”, “DID Platets” és una novetat basada en la sòlida formació
professional dels seus responsables i en la voluntat de posicionar-se en un
segment de negoci que compagina la cuina del millor nivell amb un entorn
desenfadat i amable i els preus accessibles amb la qualitat del producte, els
procediments d’alta cuina i la cura dels detalls.
Vins que canvien cada poc temps i que es serveixen en copes “Riedel”, estil
i discreció en la posada en escena i un joc subtil d’ofici, de coneixements i
de simpatia que converteix l’àpat –el menú, la carta o la degustació- en un
moment plaent, relaxant i estimulant alhora.
Un establiment que m’ha sorprès agradablement, que us recomano i del que
sortireu encantats.
No ho dubteu.
Pierre Roca
DID Platets
Alfons XII, 96
934 146 725
DID Platets
Alfons XII, 96
934 146 725
No hay comentarios:
Publicar un comentario