sábado, 13 de abril de 2013

DID Platets.


El restaurant del que acabeu de llegir el nom va obrir portes durant la segona quinzena del passat mes de febrer.

Des del primer moment s’hi respira una atmosfera estimulant, lluminosa i endreçada que convida a seure-hi, tot plegat d’acord amb el que havia planificat el propietari, en Manel Castelló, un home de trenta-cinc anys que porta l’ofici d’hostaler als gens des de la infantesa,

Ha fet de cambrer, ha treballat a les cuines i ha dirigit establiments de renom com el famós hotel Don Carlos, a Marbella.

Amb aquest bagatge considerable i les idees molt clares va posar en peu “DID Platets”, un negoci que comença el dia a les nou del matí servint esmorzars i cafès, que proposa un menú de migdia de quinze euros –producte de qualitat i preparacions del millor nivell- i una carta, organitzada a partir dels productes de temporada i del bon gust, del seny i del respecte al client, amb un preu final d’entre vint i vint-i-cinc euros. La feina continua durant la tarda, finalitzant la jornada amb els sopars i alguna copa.

La casa proposa a més un menú de degustació amb tres o quatre platets de mitja ració que permeten copsar una visió de conjunt del que ofereix, mantenint-se en el nivell de preu de la carta.

Tot plegat dins d’uns paràmetres d’atenció, d’entorn, de cuina executada amb precisió i de criteri que no són habituals en restaurants d’aquestes característiques.

Per posar el projecte en funcionament el patró ha tingut l’encert d’envoltar-se de dues dones joves, conscient dels avantatges –racionalitat, maduresa i seny- de treballar amb persones del sexe femení. L’Alba, la cuinera, formada a l’escola hostalera de Girona i amb experiència professional a “Els Tinars”, un dels restaurants més prestigiosos de la província de Girona, i la Làia, responsable de la sala i formada professionalment a Sitges. Ambdues recolzades en tot moment pel Manel. Aquest trio professional funciona com una màquina de precisió quan els clients omplen el local. Com si portessin tota la vida treballant junts i compartint eficiència i amabilitat.

Situat a la part alta del carrer d’Alfons XII, a pocs metres de l’Escola Suïssa, del carrer Sant Elies i d’un restaurant prestigiós com “Freixa Tradició”, “DID Platets” és una novetat basada en la sòlida formació professional dels seus responsables i en la voluntat de posicionar-se en un segment de negoci que compagina la cuina del millor nivell amb un entorn desenfadat i amable i els preus accessibles amb la qualitat del producte, els procediments d’alta cuina i la cura dels detalls.

Vins que canvien cada poc temps i que es serveixen en copes “Riedel”, estil i discreció en la posada en escena i un joc subtil d’ofici, de coneixements i de simpatia que converteix l’àpat –el menú, la carta o la degustació- en un moment plaent, relaxant i estimulant alhora.

Un establiment que m’ha sorprès agradablement, que us recomano i del que sortireu encantats.

No ho dubteu.


Pierre Roca


DID Platets
Alfons XII, 96
934 146 725





No hay comentarios:

Publicar un comentario