jueves, 26 de mayo de 2016

CONFORT I BONS ALIMENTS A RUBÍ.

La portada del Plats. (Fotografia Toni Solanas)

L'entrada al restaurant. (Fotografia Antoni Solanas)

El magnífic ajo blanco.

El molt recomanable verat a la "fogona".

Cap de llom amb taronja i anís estrellat.

Un dels delicadíssims postres del Plats.

La sala. Llum, confort, silenci.

El xef Jordi Solanas Sendra, ànima i cap visible del Plats.

Un altre racó.


El « Restaurant Plats » és a Rubí, un poble real del nostre Vallès de capçalera.

Preciosa portada de masia passada pel llapis sensible i expert de l’arquitecte Toni Solanas –pare del xef de la casa- i un interior que transmet d’immediat una tranquil·litat assossegada sense paraules ni sons discordants.

L’accés posa al corrent del tarannà de l’establiment, del respecte pels clients i la seva comoditat i finalment del plantejament global del negoci, que posa al mateix nivell la qualitat impecable de la matèria primera, l’estètica, el molt eficient tractament acústic, la elegància discreta del servei i el contingut dels plats, que ahir dimecres corresponia al menú dels dies feiners i que jugava amb l’excel·lència del producte, amb l’ofici de l’equip de cuina i amb un plantejament senzill bastit amb solucions de cuina absoluta i decididament honesta.

L’ofici i la discreció es donen per entesos, evitant acuradament els gests, les paraules i les actituds que podrien desequilibrar un prodigi basat en el joc dels matisos.

Vaig dinar-hi en companyia del ja esmentat arquitecte, que va trencar les hostilitats amb un “ajo blanco” precís, cremós sense excessos i amb les notes exactes de rusticitat.

Un servidor va optar pels espaguetis a la Amatriciana, potents i organitzats per satisfer els client afamats. Un plat del que em va agradar un cop més l’equilibri entre la potència i l’elegància, un intangible que la casa serveix amb generositat.

Els segons van seguir itineraris semblants. El del senyor Solanas –coneixedor del lloc per raons òbvies- una preparació subtil de verat amb “fogona” -conjunt de verdures tallades ben fines i macerades- de resultat delicat i aromàtic. En vaig tastar i em va semblar un cop més exemplar, convertint dos productes bàsics i d’economia popular en una meravella d’aromes i de sabors aconseguida a base de contenció i de sensibilitat.

El meu segon va consistir en una peça de cap de llom de bona mida fet amb taronja i anís estrellat. Magnífic de mida, de sabors i de intensitat.

El criteri avesat de l’arquitecte ens va portar a beure un Montsant que dignifica el seu nom, Braó, i que expressa amb claredat la potència i les evocacions dels vins d’aquella terra propera al Priorat.

Part essencial del dinar va ser la presència discreta i els consells assenyats de l’Àngels, cap de sala i parella del Jordi, xef de la casa.

El “Plats” em va semblar un establiment dels que necessiten més d’una visita i poden crear hàbit amb facilitat, encara que el desplaçament de Barcelona a Rubí pugui semblar feixuc a primera vista.

Un restaurant on el contenidor i el contingut funcionen a l’uníson, on l’estètica de l’espai i els detalls que no es veuen però es degusten, com l’acústica, són part del plaer i converteixen l’estada en una sensació de privilegi que augmenta a mida que passa el temps.

No em costa reconèixer que ahir m’hi hagués quedat, parlant de tot i de res, sense voler arreglar cap més món que l’immediat i deixant que la llum baixés i tornés a pujar com es fa als documentals científics per fer tangible el pas dels dies i de les nits.

No em costa reconèixer que hi penso tornar per veure’n la preciosa portada des del carrer del Príncep, per entrar, seure i deixar-me cuidar.


Pierre Roca

PLATS
Llobateras, 61
Rubí

935 882 822

No hay comentarios:

Publicar un comentario