domingo, 8 de mayo de 2016

GELATOMANIA.

GELATOMANIA.

Vaig escriure sobre aquesta botiga de gelats l’any 2013.

S’havien instal.lat a Barcelona poc temps abans i treballaven de valent per consolidar-se pas a pas de la única manera que coneixien: feina, més feina, treballar i estar atentes i atents als gustos dels clients, als hàbits de la ciutat, als seus tics i la personalitat d’aquest poble gran.

Ara hi torno, quan han passat uns quants anys. La oferta s’ha diversificat d’una forma intel.ligent i atenta als gustos, a les novetats i a les noves formes de ser i d’estar.

L’equip també s’ha consolidat i ara l’integren tres persones. Tres professionals de nivell que poden parlar de cada un dels molts i molt variats productes de l’establiment. Fins i tot els clients –que arriben sovint de barris llunyans- són gent que sap el que vol. I els turistes, naturalment, que pitgen un botó del mòbil i la màquina els diu on és GELATOMANIA. Un prodigi!

On més es nota l’evolució conscient i dirigida del negoci és a la extraordinària varietat de productes, molts d’ells creats per donar servei a clients amb determinades afeccions o mancances o incompatibilitats. En vaig omplir una pàgina de la llibreta.

Ara, a més dels productes tradicionals i els ingredients de tota la vida, fan servir llet de civada, d’arròs, d’ametlla i d’avellana per fer gelats i batuts.

Innoven, creant productes de sabors nous, conscients dels canvis que la moda i la comunicació global imposa a un sector creixent de la societat i a quelcom tan subjecte a les modes com els gelats.

Vaig tastar-hi un gelat de gingebre que em va semblar insuperable, amb una profunditat gustativa difícil d’explicar. Emocionant. I un altre gelat, aquest cop d’arròs basmati amb cardamom, també deliciós. I un parell més que també em varen entusiasmar.

Fan gelats per celíacs, per diferents intoleràncies –a la lactosa, a les fruites seques i d’altres- i en fan per vegans.

Fins i tot el popular “barquillo”, la paperina de tota la vida dels gelats, que és com una galeta, el tenen sense lactosa ni gluten.

Al marge d’aquest assortit d’especialitats, quasi totes implantades pensant en la salut i la comoditat dels clients, mantenen vius i vigents els productes clàssics: els gelats d’avellanes del Piemonte, el de pistatxos Bronte –una meravella- el briox amb gelat, especialitat siciliana, els populars Cannoli, la panna cotta, el conegudíssim tiramisú i una delícia napolitana, la babbà amb rom, que té un aspecte absolutament sensual i desitjable.

GELATOMANIA és a la cinquena temporada barcelonina i els anys no semblem ser obstacle per la seva vessant creativa i per cuidar els clients amb una preocupació quasi maternal, proposant solucions i alternatives per no haver de privar ningú d’un molt bon gelat quan ve de gust.

Se m’acudeix pensar que és una forma nova de treballar i de potenciar un negoci, propiciant l’empatia, el gest afectuós envers el client i la seva circumstància, sigui de salut o anímica.

El personal de la casa s’hi dedica atenent clients, amics i saludats amb l’expressió i la veu amables i amb un interès per fer-ho bé que m’ha semblat extraordinari i poc comú .

La botiga és a l’avinguda Mistral, a pocs metres d’uns quants dels establiments gastronòmics més preuats d’una ciutat que s’especialitza en cuidar bé –molt bé- els milions de visitants que rep.

Un espai tranquil i reconfortant que només és botiga, molt bones sensacions i uns gelats que no deixen ningú indiferent.

Acosteu-vos-hi i ho comprovareu.


Pierre Roca


GELATOMANIA.
Avinguda Mistral, 64
(cantonada Vilamarí)
Tel. 625 156 251


www.facebook.com/gelatomaniabcn
GELATOMANIA, a l'avinguda Mistral.

La declaració de principis de la casa.

Semblen flors però són uns gelats boníssims.

La "babbà" al rom. Una altra delícia de la casa.

Procés de fabricació artesanal del que serà una tarta gelada.

Diferents mides, diferents preus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario