jueves, 16 de junio de 2016

UNA TAVERNA A LA DIAGONAL.

Taverna, però molt confortable i elegant.

Un dels nombrosos racons acollidors de la Taverna.
Una de les taules rodones grans.

Moltes pissares informatives repartides pel local.

Un altre dels racons de la casa. Aquest amb vistes a la Diagonal.

Com la resta dels espais, la barra és espaiosa i molt agradable.

La voluntat d'informar és evident. Pissares en diferents idiomes a l'exterior
i a l'interior de l'establiment.

L'interès pels vins catalans, sobretot els del Priorat i els del Montsant,
s'observa en aquesta prestatgeria d'exposició.

La magnífica cassoleta de macarrons del menú.

El cafè americà amb gel molt ben servit.

L'accés principal és al carrer Nàpols, a dss o tres metres de la Diagonal.
(Foto Isabel Roca)

La façana de l'establiment costat Diagonal.
(Foto Isabel Roca)

La Taverna Diagonal vista des del carrer Nàpols i amb la Diagonal assolellada.
(Foto Isabel Roca) 

L'espai d'accés és acollidor i convida a entrar.
(Foto Isabel Roca) 

El Joan és un professional.

Un professional que ha viscut i practicat la feina hostalera des de la primera joventut i de forma vocacional.

Va ser maître prestigiós a les millors discoteques de la Barcelona festiva de fa uns anys  i poc a poc va anar aprenent d’altres vessants del negoci per tenir-ne un coneixement global. Va muntar els seus propis establiments. Alguns van funcionar molt bé i d’altres menys però sempre es va mantenir en uns nivells més que acceptables.

A principis del 2015 va obrir la “TAVERNA DIAGONAL” a la cantonada d’aquesta prestigiosa avinguda amb el carrer Nàpols, en plena via de pas del turisme que va i que ve de la Sagrada Família.

El local és de grans proporcions, s’ha decorat tenint en compte la diversitat de clients que pot acollir i s’ha organitzat a partir d’un menú diari de menys de onze euros i d’altres opcions adients amb la cultura gastronòmica del país. Una carta d’arrossos, una altra de closca i una carn excel·lent entre d'altres especialitats realment bones.

Afeccionat i defensor del bon vi que es fa al Priorat i al Montsant, el Joan va creant una bodega força interessant i de preus continguts que complementa la proposta gastronòmica del lloc.

La “TAVERNA” és un negoci amb la vocació molt clara de donar servei al client. La cuina és oberta de les vuit del matí fins la mitja nit i les diferents zones de taules conviden a la conversa i a deixar-hi passar les hores davant d’alguna copa i després de l’àpat.

Zones ombrívoles i d’altres més lluminoses, taules petites, taules rodones per quatre persones o per més gent, racons per acollir grups i fins i tot per acollir actuacions –monòlegs i concerts de petit format- que de moment es programen amb freqüència mensual.

En aquesta època de l’any el negoci disposa d’una terrassa acollidora on no pocs clients hi esmorzen, hi dinen i hi sopen.

La diversitat de races, d’orígens i de llengües es posa de relleu només entrar. Clients d’arreu del món entaulats i atipant-se amb el menú –absolutament recomanable- o amb les propostes de la carta. La totalitat del personal de sala són noies que com a mínim han de dominar l’anglès.

Una de les peculiaritats de la “TAVERNA” és la seva voluntat de barreja, de mescla de nacionalitats, cultures i hàbits. El seu afany d’agradar a tothom, de no ser patrimoni de cap grup ni capelleta. Un restaurant obert en el sentit més ampli i generós del terme, on es senten com a casa els visitants francesos, anglesos, russos o de qualsevol altre país europeu, asiàtics, americans i d’arreu del planeta.

Una actitud generosa pel que fa a l’espai, però també pel que es posa al plat del client.

El menú que vaig menjar-hi ahir n’és un molt bon exemple.

Em van servir una ració impressionant de macarrons amb formatge, gratinats instants abans de portar-los a taula. Vaig continuar amb un “churrasco” ben fet i suficient, acompanyat de dues mitges patates fetes al forn i marcades i vaig arrodonir l’àpat amb meló –el serveixen sense pell, cosa que s’agraeix- i amb un cafè amb gel, tot plegat per uns dotze euros. El vi era un d’aquells “claretes” d’abans, fresquet i que passava força bé.

La taula que vaig ocupar era a prop d’una finestra oberta que donava al carrer Nàpols i de la terrassa d’ombrel·les blanques amb les taules ocupades. Tot contribuïa a crear un ambient especialment agradable, relaxat i còmode.

Vaig tenir ocasió de comprovar que tenen clients habituals. Gent del barri que hi dina cada dia, atrets per la esplèndida relació qualitat/preu i pel tracte amable de les cambreres i del patró.

L’establiment és molt ben tractat per l’índex americà Trip Advisor, el que significa que els clients, estrangers i nacionals, en surten contents, satisfets i amb l’agradable sensació d’una relació qualitat/preu convincent.

Ganes de tornar-hi.     


Pierre Roca




    

No hay comentarios:

Publicar un comentario