miércoles, 31 de julio de 2013

Gelatomania.

La senyora Roberta Bernasconi, una dona italiana carregada d'energia, intel.ligent i treballadora, parla de gelats amb propietat, coneixements i passió.

D’una o altra forma la seva família s’hi dedica des del ja llunyà 1948, quan el pare va obrir el primer negoci d’aquest nom a Como. Passats uns anys i algunes vicissituds el progenitor va tornar al gelat al 1984, aquest cop al lloc de residència familiar, Milano i sempre amb la mateixa denominació.

Durant aquests anys la Roberta havia estudiat comunicació audiovisual i feia carrera en la producció de cinema i de publicitat fins que els giravolts de la vida la van situar a l'illa de La Palma, a les Canàries, on va obrir el seu propi establiment amb el nom de “Heladomania”, adaptant el nom a les circumstàncies.

A una dona tan inquieta com ella la tranquil·la illa atlàntica se li va quedar petita i es va plantejar un nou objectiu molt més ambiciós: Barcelona.

Arribada a la nostra ciutat fa un parell d’anys va escollir de forma conscient una situació allunyada del centre neuràlgic del turisme, amb la intenció d’aconseguir una clientela fidel i de poder dur a terme la seva pròpia filosofia del producte, començant pels ingredients, tots naturals. Aquí només es treballa amb fruita comprada al mercat com ho podem fer vostè o jo. Ni essències ni preparats i el mateix amb la llet i la crema, sempre del millor nivell i procedència. L’exigència continua amb l’elaboració artesanal i diària de l’assortit de gelats que proposa al públic.

Amb aquests punts de partida va aquesta italiana del nord va obrir “Gelatomania” al juliol del 2012 amb les idees molt clares i la convicció d’anar per bon camí, proposant qualitat, transparència i confiança.

La seva fita és convèncer els barcelonins de les bondats de consumir gelats de qualitat hivern i estiu, desvinculant el plaer dels sabors freds de l’estació més càlida.

Els gelats i els sorbets de la Roberta tenen les propietats nutritives dels fruits i dels altres components que entren a la seva fabricació. Menjant-ne degustem fruita, avellanes, pistatxos, xocolata, llet o qualsevol altre producte natural, gelat després d’haver-lo mesclat acuradament amb els ingredients que integren cada especialitat.

Compra la fruita a proveïdors de proximitat, els pistatxos venen de la localitat de Bronte, a Sicília, famosa per l’excel·lència d’aquest producte, les avellanes del Piamonte i el cacau de Torino. Tot de les millors qualitats, sense manipulacions ni afegits que puguin desvirtuar l’òptim producte que ven la senyora Bernasconi.

El control absolut del procés d’elaboració, que es fa a la mateixa botiga i cara al públic, li permet disposar de gelats sense sucre o sense gluten, gelats per vegans, d’altres sense lactosa o per celíacs o pels que pateixen al·lèrgia a les fruites seques. Tot amb la garantia de les coses ben fetes.

La mida del negoci, una petita botiga de l’avinguda Mistral, no permet magatzemar gènere, el que obliga la Roberta i la Sara, la seva ajudant, a fer producte a mida que la demanda empeny i que cal reposar-lo a la vitrina expositora.

Des dels inicis ha obert una línia de gelats artesanals pels restaurants que opten de forma decidida per la qualitat sense mitges tintes, a més d’una sèrie de postres artesans com el Tiramisú, la Panna Cotta, les Cassatas i Canolis sicilians, tartes i composicions de fruita fresca i gelat –peces úniques- per a àpats familiars especials o per celebracions.

“Gelatomania” té l’encant de l’artesania i l’interès dels productes òptims i és un molt bon exemple de petit negoci obert per una emprenedora convençuda del producte que fa i que proposa als clients.

Tasteu-lo.


Pierre Roca


“Gelatomania”
Avinguda Mistral, 62, cantonada amb Vilamarí.
Barcelona

www.facebook.com/Gelatomaniabarcelona


No hay comentarios:

Publicar un comentario