miércoles, 24 de julio de 2013

Clemen's.

El Bar Clemen’s, al mercat de la Boqueria, té més història de la que pot semblar a primera vista.

Clemen’s era el nom de guerra del Clemente, pare de l’actual propietari. L’home era professional de la lluita lliure i actuava un o dos cops per setmana al Price –Floridablanca/Casanova- o al llegendari Iris, al carrer València.

Amb els magres guanys dels combats va aconseguir obrir l’any 69 el primer “Bar Clemen’s” als pòrtics situats al costat mar del mercat. Durant un temps va compaginar fins i tot les dues activitats, fins que l’any 92 el seu fill Alberto -un molt bon cambrer que feia d’extra als banquets, casaments i altres celebracions i que va guanyar en set ocasions la tradicional cursa de cambrers amb safata- i la Paqui Arroyo, la seva dona, es van fer càrrec del negoci.

Les successives obres de reforma del mercat els van canviar l’emplaçament en dues o tres ocasions fins que finalment es van instal·lar a l’angle format pel passatge dels Coloms i el carrer de la Morera, un carreró que neix al carrer Hospital i on el bar té per veïna una sorprenent botiga de roba de vestir que les clientes trien personalment a l’interior de l’aparador.

A finals del dos mil dotze la parada següent, situada al ja esmentat passatge dels Coloms i a prop de la plaça de la Gardunya, va tancar i el matrimoni se’n va fer càrrec amb la intenció d’ampliar el negoci i d’aprofitar l’avinentesa per millorar l’aspecte i les instal·lacions de l’establiment, modernitzant-lo i fent-lo més competitiu.

Dos mesos més tard, el 28 de febrer d’enguany, el nou espai, amb més del doble de barra que l’anterior, decorat i actualitzat, es va inaugurar de forma festiva i des d’aleshores el negoci, pilotat pel matrimoni protagonista, pel seu fill Albert, per un cuiner i per les noies de servei de sempre, ha agafat una velocitat de creuer més que envejable.

-La situació del bar, m’explica l’Alberto, allunyat de la Rambla i dels turistes, ens ha obligat des de sempre a cuidar i privilegiar els clients diaris del mercat, amos i dependents de les parades-.

-Seguim servint els esmorzars, els cafès i les begudes a cada parada, cosa que per raons evidents no han pogut seguir fent els bars que tenen més èxit de la plaça, permanentment assetjats pels turistes i esmentats a totes les guies internacionals.-

Per aquesta raó la cuina del “Clemen’s” segueix sent tradicional, sense incursions a la modernitat ni a les preparacions espectaculars que practiquen d’altres locals del popular mercat de la Rambla.

L’augment del turisme ha fet, però, que ara mateix fins i tot els establiments més amagats de la Boqueria tinguin per clients grups d’estrangers de mil-i-una procedències, el que converteix el “Clemen’s” en un bar de mercat de proposta clàssica i dues o tres files de clients esperant torn per seure als tamborets de la barra.

Hi vaig sovint i em toca seure al costat d’orientals afamats, de francesos encuriosits, d’alemanys encantats i d’anglosaxons que devoren les botifarres amb satisfacció visible entre sud-americans, turistes nacionals i altres aus de pas.

L’iniciador del negoci va haver de lluitar per obrir-lo, mai millor dit, i el seu net Albert, titulat de l’INEF i ara mateix darrera baula de la cadena familiar, aporta amb la seva presència el punt de modernitat i d’organització que un negoci amb cara i ulls necessita.

Aneu-hi, esmorzeu-hi o dineu-hi si sou d’adaptar-vos a l’estret espai vital del que disposareu a la barra. En sortireu contents i reconfortats a preus absolutament normals.


Pierre RocaBar Clemen’s
Mercat de la Boqueria
Passadís 1, cantonada amb el carrer de la Morera.
Barcelona

Tel. 933 171 084
barclemen-s@hotmail.comNo hay comentarios:

Publicar un comentario