domingo, 3 de junio de 2012

"Suculent".

A més de ser un espai a la rambla del Raval, a més de ser un restaurant que ha nascut amb el prestigi d’origen, a més de ser una empresa jove i una proposta que combina la tradició amb una modernitat molt ben dosificada, “Suculent” és per sobre de tot una formulació, una barreja d’ingredients precisa, un joc d’intencions que funciona com una màquina de precisió a base d’honestedat, de respecte pel client i pel producte, de bon gust, d’ofici, de coneixement i d’una simpatia natural i espontània a anys llum de l’afectació.

Amb aquests ingredients aparentment intangibles i amb el que compren cada matí estructuren una carta curta que admet mil-i-una combinacions en funció dels gustos, de la gana i fins i tot del que es vol gastar.

El negoci és també una barreja. La de tres homes amb experiència, empenta i ganes que decideixen impulsar el projecte. Armando Anta i la resta d’un equip molt jove però amb currícols espectaculars i els dos socis “sènior”, un molt bon gastrònom de nom Javier “Coto” i el Carles Abellàn, de qui no cal afegir gran cosa.

L’espai ha estat adaptat treballant amb solucions originals i amb un bon gust incontestable, aprofitant fustes velles del negoci anterior i creant un ambient acollidor, breu i càlid que convé perfectament al ritual dels àpats.

El bar-restaurant “Suculent” inicia la seva trajectòria, que esperem llarga i fructífera, obrint a les nou del matí per servir els esmorzars –excel·lents pastes- per despatxar al passavolant paperines de patates arrugades amb una salsa espessa i deliciosa i aperitius senzills -deliciós vermut de la casa- a la terrasseta de tres o quatre taules i originals cadires de rodó de ferro.

La carta, com la casa, destil·la cura i coneixement. Pocs enunciats però molt ben seleccionats, com les delicioses mandonguilles fetes amb botifarra de can Rovira i servides amb sèpia i trompetes de la mort. Impecable bacallà al pil pil, sorprenents mongetes del ganxet amb papada i ou escalfat o un “rabo de vaca vieja” de factura absolutament clàssica i que tornaré a menjar com més aviat millor.

El peix és d’una qualitat extraordinària. Només tenen el que els convenç i el tracten amb un respecte infinit.

Les postres estan al nivell de la resta i la carta de vins és una molt bona selecció que juga amb la millor relació qualitat/preu i amb els coneixements i la simpatia de la Sabrina, que combina la seva funció de cambrera amb la de sumillera experimentada.

El lloc, el tracte, l’estil i la satisfacció quan deixes el local –el millor indicatiu- m’han deixat ganes de tornar-hi.

S’hi pot menjar molt correctament a partir de 25 € i es pot tirar de veta compartint plats, sabors i productes de primera pagant una mica més i sortint de l’establiment amb un somriure d’orella o orella i moltes ganes de parlar-ne als amics i de repetir.

Els diumenges obren al migdia per servir una carta reduïda i dues varietats d’arròs al forn i tanquen per obrir de nou els dimarts al matí.

No me n’amago: us recomano el “Suculent” sense embuts. El nom no enganya. M’ho agraireu.


Pierre Roca


No hay comentarios:

Publicar un comentario