Com que el
cap no para mai se'ns han acudit les receptes il·lustrades.
Hem pensat
que les receptes, escrites de forma una mica més divertida del que és habitual,
s’adiuen molt bé amb una il·lustració tirant a ingènua –el que en francès
s’anomena “naïf”- i que no pretengui ser excessivament realista.
Tot plegat
converteix la recepta de cuina en un objecte agradable de veure i fàcil de llegir i d'entendre.
Ens hi hem
posat, convertint-ho-t’ho en una qüestió familiar. El meu fill Llorenç, un home
orquestra excel.lent cambrer, músic de formació i que a sobre fa preciosos
dibuixos a l’aquarel·la, s’ha encarregat de les il·lustracions.
La meva
filla gran, la Violeta, professional del llenguatge escrit, ha corregit els textos i el seu home, grafista, els ha maquetat.
Jo mateix
m’he limitat a escollir, interpretar i escriure la recepta, procurant no fer-ho de forma transcendental
i estirada, en un estil senzill i desenfadat.
Més
endavant incorporarem d’altres il·lustradors com la Gènia Trallero, fent sèries
específiques.
Ara mateix tenim unes quantes receptes il.lustrades i les proposem als restaurants, amb alguna recepta pròpia
de l’establiment i el seu logo, perquè en facin obsequi als millors clients.
També les
proposem a qui vulgui fer-les servir de regal original i força econòmic –a tres
euros cada una- de cara a les festes de Nadal, Cap d’any i Reis o amb motiu de
qualsevol altra ocasió, com per exemple quan estem convidats a casa de qui
sigui i enlloc de portar una ampolla de vi els portem una, dues o tres receptes
il·lustrades. Les tenim en català, castellà, francès i anglès però no descartem
cap altre idioma.
Haurem de
crear corrents un “blog” específic i fer de venedors, que no per res som
descendents dels fenicis, de qui sempre s’ha exaltat la seva capacitat comercial.
Les receptes
que anem fent són bàsiques i molt senzilles. Receptes de base tradicional que
no exigeixen grans coneixements de la tècnica culinària, que poden servir de guia
per la gent jove que s’emancipa o per qui no vol preocupar-se massa, a més de
disposar d’una bonica col·lecció de postals d'autor de format A5 per decorar la cuina.
Receptes
tan elementals com l’arròs bullit i d’altres tan aparentment sofisticades com
l’amanida de tòfona. O l’humil pollastre fet al forn o un excel·lent arròs
negre de carxofa i sèpia.
Els cigrons
de vigília, l’allioli, la truita de patates o el pa amb tomàquet.
N’anirem
afegint, sempre des d’aquest punt de vista de plats i preparacions a l’abast de
gairebé tothom, atents als menús i a les cartes dels restaurants de tota la
vida, als llibres de receptes i a la nostra experiència encuriosida de cada dia.
Quan
tinguem el blog fet us en transmetrem les coordenades. De moment obrirem una
pàgina a Facebook com a eina immediata i complementària.
Compreu les
nostres receptes il·lustrades!
Pierre Roca
No hay comentarios:
Publicar un comentario