viernes, 26 de octubre de 2012

Receptes il.lustrades.


Com que el cap no para mai se'ns han acudit les receptes il·lustrades.

Hem pensat que les receptes, escrites de forma una mica més divertida del que és habitual, s’adiuen molt bé amb una il·lustració tirant a ingènua –el que en francès s’anomena “naïf”- i que no pretengui ser excessivament realista.

Tot plegat converteix la recepta de cuina en un objecte agradable de veure i fàcil de llegir i d'entendre.

Ens hi hem posat, convertint-ho-t’ho en una qüestió familiar. El meu fill Llorenç, un home orquestra excel.lent cambrer, músic de formació i que a sobre fa preciosos dibuixos a l’aquarel·la, s’ha encarregat de les il·lustracions.

La meva filla gran, la Violeta, professional del llenguatge escrit, ha corregit els  textos i el seu home, grafista, els ha maquetat.

Jo mateix m’he limitat a escollir, interpretar i escriure la recepta, procurant no fer-ho de forma transcendental i estirada, en un estil senzill i desenfadat.

Més endavant incorporarem d’altres il·lustradors com la Gènia Trallero, fent sèries específiques.

Ara mateix tenim unes quantes receptes il.lustrades i les proposem als restaurants, amb alguna recepta pròpia de l’establiment i el seu logo, perquè en facin obsequi als millors clients.

També les proposem a qui vulgui fer-les servir de regal original i força econòmic –a tres euros cada una- de cara a les festes de Nadal, Cap d’any i Reis o amb motiu de qualsevol altra ocasió, com per exemple quan estem convidats a casa de qui sigui i enlloc de portar una ampolla de vi els portem una, dues o tres receptes il·lustrades. Les tenim en català, castellà, francès i anglès però no descartem cap altre idioma.

Haurem de crear corrents un “blog” específic i fer de venedors, que no per res som descendents dels fenicis, de qui sempre s’ha exaltat la seva capacitat comercial.

Les receptes que anem fent són bàsiques i molt senzilles. Receptes de base tradicional que no exigeixen grans coneixements de la tècnica culinària, que poden servir de guia per la gent jove que s’emancipa o per qui no vol preocupar-se massa, a més de disposar d’una bonica col·lecció de postals d'autor de format A5 per decorar la cuina.

Receptes tan elementals com l’arròs bullit i d’altres tan aparentment sofisticades com l’amanida de tòfona. O l’humil pollastre fet al forn o un excel·lent arròs negre de carxofa i sèpia.

Els cigrons de vigília, l’allioli, la truita de patates o el pa amb tomàquet.

N’anirem afegint, sempre des d’aquest punt de vista de plats i preparacions a l’abast de gairebé tothom, atents als menús i a les cartes dels restaurants de tota la vida, als llibres de receptes i a la nostra experiència encuriosida de cada dia.

Quan tinguem el blog fet us en transmetrem les coordenades. De moment obrirem una pàgina a Facebook com a eina immediata i complementària.

Compreu les nostres receptes il·lustrades!


Pierre Roca


No hay comentarios:

Publicar un comentario