jueves, 6 de octubre de 2016

PASSIÓ, GASTRONOMIA I VI A VILAFRANCA.

PASSIÓ, GASTRONOMIA I VI A VILAFRANCA.

A l’abril del 2014 feia un any i escaig que vivia a Vilafranca del Penedès.

Passava sovint davant del COUPAGE, mirava, m’agradava el que hi veia però no hi entrava. Fins que vaig donar el pas, vaig entrar i aquell lloc sorprenent i bellíssim em va fascinar i va propiciar el primer post, publicat en aquest mateix blog el 26 d'abril de 2014.

Dos anys i mig després l’Anna i el Jaume -els titulars del negoci- segueixen animant l’establiment, inoculant-hi grans dosis de feina i un bon gust gens habitual que constitueix el seu actiu més valuós.

El Jaume s’ha interessat pel vi fins el punt d’estudiar enologia a una edat on ningú s’ho planteja i l’Anna inverteix un dia rere l’altre hores de presència i de feina i una sensibilitat especial, personalíssima i molt refinada.

La suma de tot plegat és un èxit discret i subtil com l’establiment en sí mateix. Un èxit que avui, a sis d’octubre de 2016, ha pujat de nivell amb la primera baula d’una iniciativa que rep el nom suggeridor de “Passió per la gastronomia i el vi”, activitat que té per protagonistes el vi i uns tasts inspirats pel relat que d’aquest vi fa el Jaume en la seva vessant d’enòleg i que el Manu, amic i gastrònom, recull i interpreta.

El primer dia d’aquesta passió pagana ha hagut de lluitar contra un dels habituals xàfecs de tardor que n’ha minvat la assistència de públic, però ara el desafiament ja hi és, s’ha materialitzat i ningú dubta de la seva puntual repetició, dijous rere dijous.

El vi d’avui era de Sud-àfrica. Un vi negre dels que revelen poc a poc l’estructura i s’obren pas a l’olfacte i posteriorment en boca. Un vi que ha activat els mecanismes de percepció del Manu, portant-lo a imaginar un tast discret, subtil, fred i fonamentalment vegetal que recordava la “tortilla” mexicana sense l’agressivitat de les espècies, substituïda per una gamma fascinant de sabors i de textures. Un tast que m’ha semblat recull de coneixements i de sensibilitat.

Tot plegat ha contribuït a la convergència de sensacions que s’ha viscut a COUPAGE. Mosaic de cultures i de senyals que s’ha traduït en un ambient agradablement tranquil amb retalls de conversa que fluïen aquí i allà.

Dosis de màgia a una placeta de nom evocador –Era enrajolada- i en un dia aparentment poc propici que s’ha capgirat i ha inspirat no poques energies i voluntats de futur.

El proper esdeveniment de la sèrie “Passió per la gastronomia i el vi” tindrà lloc dijous dia 13 d’octubre a partir de les vuit del vespre. El protagonista serà un vi del Loire escollit pel Jaume i que, com avui, funcionarà com element provocador i estimulant de la imaginació del Manu i ens reunirà un cop més a COUPAGE, un espai d’atmosferes diverses i molt especials. Molt.



Pierre Roca

La molt suggeridora porta de COUPAGE.

Joc de transparències des de l'exterior.

Les taules de la terrassa després del xàfec.

El full informatiu de la propera sessió. 

Un dels agradables racons de COUPAGE.

L'ambient d'ahir, malgrat la pluja.

La ma del Jaume omplint una copa.

La part sòlida, inspiració del Manu.

Unes participants molt simpàtiques.

Una altra vista del local durant la sessió.

...i una altra.

Les molt interessants prestatgeries de COUPAGE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario