Un tast de carxofa especialment aconseguit. |
Un altre dels tastets que es van servir. |
...i un altre, molt ben presentat. |
A les sis de la tarda –hora torera- del passat dijous dia
tres va tenir lloc al recinte del Born la presentació del Març gastronòmic 2016
, VII Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat.
Aquests productes tan interessants aconsegueixen reunir
esforços i voluntats de productors, institucions i sobretot d’establiments
d’hostaleria de la zona, a més de mitjans de comunicació, sempre atents al
reclam de la gastronomia.
Aquest any, a més, el conegut cuiner Paco Pérez ha estat
la “estrella invitada” de la presentació, vinculant-la així a un dels
restaurants que assessora, en aquest cas a Berlin, circumstància que els
organitzadors han aprofitat per atorgar dimensió internacional a
l’esdeveniment.
Parlaments breus, degustació de productes i un cop més la
sensació tangible de dispersió d’esforços, voluntats i iniciatives, el que des
del meu punt de vista resta força al missatge i dilueix els objectius,
minimitzant la presència del pollastre “pota blava”, un producte de qualitat
inqüestionable, i reduint la presència de la carxofa a unes quantes caixes de
gènere. Una llàstima.
També –i sempre des de la meva òptica- es debilita el
missatge a mida que els tastets proposats es sofistiquen i s’allunyen del
producte en sí mateix.
El que sembla evident és que hi ha voluntat de donar a
conèixer i de treballar a favor de la causa, però que la falta d’un fil
conductor potent difumina excessivament la finalitat i l’objectiu real del
conjunt d’accions.
Vaig enyorar la presència escandalosa d’unes quantes aus
de la raça autòctona i la de la seva carn, rostida a la vista de tothom, regalant
aroma i relacionant de forma clara i directa la bèstia i els seus sabor,
textura i valor gastronòmic.
No sé si l’abundància de idees i de propostes acaba
ofegant l’objectiu principal de l’acció, però diria que un exercici de
concentració deixaria les coses més clares, atorgaria muscle i convertiria
l’acte de presentació en un dels esdeveniments més importants de l’any
gastronòmic barceloní.
Una jornada esperada per tots que comptaria sense dubtes
amb molt més públic i que barrejaria la festa popular amb els bons productes
dels “maraichers” del Delta del Llobregat.
Un esdeveniment on a més de menjar pollastre rostit i
carxofes es podria comprar producte i saber on es pot aconseguir “Pota blava”
durant tot l’any al cap i casal.
Dit això les dues o tres mostres que vaig tastar em van
semblar gustoses, divertides i interessants.
El pas següent serà un passeig “gormand” per la vila de
El Prat, poble del que la gran majoria de barcelonins només coneix l’aeroport,
ignorant que el terme és un dels grans proveïdors de verdura de proximitat
–principalment carxofes- de la capital catalana, a més de criar els esplèndids
exemplars de la molt coneguda raça local d’aviram.
No hay comentarios:
Publicar un comentario