martes, 20 de noviembre de 2012

La Grangeta, a Sant Andreu.


Si el barri de Sant Andreu seguís sent el poble que va ser fins l’any 1897, “La Grangeta” seria molt possiblement, com és ara mateix, un dels seus locals públics de referència.

Situada a la plaça de les Palmeres, un espai urbà que va néixer amb la República, de forma gairebé paral·lela al revolucionari experiment arquitectònic i social de la “Casa Bloc”, al mateix barri, “La Grangeta” aglutina bona part de les característiques, dels trets diferencials i de la manera de ser de Sant Andreu i dels seus habitants.

Es tracta d’un local de mides generoses, amb l’interior decorat amb imatges del passat industrial de la zona i amb la vocació explícita de donar servei al col·lectiu que l’envolta.

Evolucionant de forma lenta però segura s’ha anat convertint en un dels llocs de trobada del sector, potenciant la feina hostalera amb l’indispensable vessant social de punt de trobada, amb la voluntat de servei, l’horari extens, la disponibilitat de la premsa del dia i el creixement paral·lel dels diferents moments àlgids de la jornada. Des dels primers cafès fins la darrera copa, passant per l’hora de l’esmorzar, l’estona de lectura, el dinar, els cafès de la tarda, el sopar i les copes nocturnes.

L’establiment es posa a disposició dels clients a partir de les 06.45 h. de cada matí, de dilluns a divendres, i a partir de les 09 h. els dissabtes, diumenges i festius. L’hora de tancament és sempre la mateixa, a la mitja nit. Un bon grapat d’hores a disposició de clients, amics, coneguts i saludats.

Els excel·lents entrepans de l’esmorzar convoquen una extensa parròquia de veïns i passavolants, convertint “La Grangeta” en un espai càlid i acollidor de debat i comentari de l’actualitat.

A l’hora de dinar s’hi practica un menú diari suculent i generós al preu de 10,60 €, que conviu amb les diferents opcions d’una carta breu, construïda a partir de conceptes bàsics.

El menú de dissabte i diumenge, més festiu, té un preu de 16,90 €.

A més, s’hi poden consumir tapes i entrepans durant totes les hores de servei.

Tornant a la voluntat social de la família titular del negoci, una pantalla de grans dimensions permet ser partícip del ritual del futbol i, per complaure tots els gustos, els darrers divendres de cada mes un trio de jazz, el Marc Matín Trio, amenitza l’hora del sopar, amb una fórmula que inclou àpat i concert per 25 €.

Un altre moment interessant del cicle vital de la casa és l’hora dels aperitius, que poden servir-se, si les condicions climàtiques ho permeten, a la terrassa, que esdevé així centre de reunió, de conversa i de trobada de la plaça i del seu entorn.

Creat fa uns anys amb la voluntat de donar servei als clients del barri, “La Grangeta” desborda ara mateix les expectatives dels patrons, atrau gent d’altres zones de la ciutat i contribueix a la creixent activitat i renom d’un dels barris tradicionals, més entranyables i menys coneguts de Barcelona.


Pierre Roca



“La Grangeta”.
Plaça de les Palmeres, 11
Tel. 933 112 559
Obert tots els dies.
Horari de dilluns a divendres: 06.45 a 24 h.
Horari de cap de setmana i festius: 09 a 24 h.




No hay comentarios:

Publicar un comentario