domingo, 11 de diciembre de 2011

Rellirós, al barri de Sant Andreu.

El restaurant Rellirós és una bona notícia gastronòmica a una zona de la ciutat de Barcelona que n’està necessitada.

Obert fa un parell d’anys per una parella jove, el local, un espai net, endreçat, d’estètica minimalista basada en el blanc i el negre i finalment elegant a força de ser senzill, pot acollir uns trenta comensals i és en sí mateix un bon presagi que es confirma a mida que s’entra, es seu a taula, s’escull, es menja i es paga.

De dilluns a divendres proposen un menú de migdia de tres primers i tres o quatre segons més postres que inclou la beguda i que surt per 11.90 €. El cap de setmana el menú s’amplia amb productes i formulacions més elaborades i de caire més festiu i un preu de menys de vint euros que segueix en la línia de la millor relació qualitat/peu que practica la casa. El servei, a més, és amable, discret i eficient.

Aquest divendres al migdia hi he menjat una tartaleta d’escalivada amb formatge de cabra, cruixent i molt ben resolta i un bacallà amb samfaina i crema de porros excel·lent de punt, de presentació, de coneixement culinari i d’una subtil modernitat suggerida que diu molt a favor de la cuinera o cuiner.

La “tatin” de les postres, servida sobre un preciós rectangle de pissarra negre, tenia un sorprenent nivell de qualitat i el vi de la casa, cosa raríssima en aquest curiós país nostre, era més que acceptable: un ull de llebre de la D.O. Conca de Barberà.

La clientela és en la seva majoria gent que treballa o viu al barri, amb important representació de joventut i alguna persona encuriosida que n’ha tingut notícia.

L’actitud que he respirat al Rellirós hauria de ser exemple per tants i tants restaurants vells o nous que proposen mediocritat, avorriment i un cansament vital que no aporta res al sector i foragita el client.

A l’establiment del carrer Llenguadoc la voluntat és de complaure, de sorprendre agradablement i per sobre de tot d’aconseguir que el client surti content, pensant que no tot està perdut i que la nova generació puja amb força, amb ganes i amb un nivell envejable de coneixements humanístics i professionals. Poques coses, en efecte, més aprop de l’essència de l’ésser humà que el menjar, sobre tot quan es menja en un lloc públic, envoltats de gent. Ritual antic com el fet de viure i de conviure, que admet pocs enganys i ens predisposa a comunicar i a gaudir de la companyia dels altres quan les circumstàncies ho propicien com és el cas que descric.

El Rellirós és sense dubtar-ho una troballa valuosa. Una illa de qualitat i de feina ben feta en un entorn en el que la norma és la deixadesa, la mandra i les dreceres sospitoses. Un molt bon senyal. Una excepció que marca el camí a seguir, que crea tendència i que estimularà, n’estic segur, d’altres professionals joves a donar el pas d’obrir el seu propi negoci a partir de l’ofici i de l’honestedat.

Un restaurant que us recomano i al que tornaré sovint.


Pierre Roca


Restaurant Rellirós
C/Llenguadoc, 63 (Barri de Sant Andreu)
Barcelona
Telèfon 933 114 775
relliros@relliros.cat

Molt ben comunicat amb el centre de la ciutat per bus i metro.

2 comentarios:

  1. Estic totalment d'acord amb el que dius.
    Jo hi he anat tres vegades i sempre n'he sortit molt satisfeta.
    Per a mi és cuina d'autor feta amb productes de la terra i presentada amb un toc d'originalitat que casa molt bé amb la decoració funcional i moderna del local situat en un d'aquests carrers de la característica vila de Sant Andreu que van a parar al carrer Gran.
    La relació qualitat-preu és equilibrada, tot i que darrerament ho han apujat una mica.
    Les dues úniques coses que milloraria, serien, per una banda, la poca varietat en els menús de dissabte (gairebé sempre hi ha els mateixos plats, tot i que són tots tan temptadors que no importa repetir-los!) i, d'una altra, abaratiria els suplements que s'han de pagar per certs plats (per exemple pel boníiiiissim bacallà amb samfaina, al punt de sal!), ja que trobo que aquest suplement encareix massa el cost total. Els vins de la casa, molt bons i les postres per llepar-se'n els dits dels peus i tot!
    Nosaltres continuarem repetint la nostra visita al local, s'ho mereix. Preguem perquè no canviïn la seva qualitat. Gràcies!

    ResponderEliminar
  2. Me quede helada cuando vi un cartel en mayusculas en la puerta del Relliros que dice así:
    "Srs. Clients, A cuasa de la limitació d'aforament del local, els nens que ocupin un seient a taula se'ls cobrarà la integritat d'un menú, i no s'aplicarà cap descompte sobre el preu encara que el nen mengi un únic plat."

    Nada que no entramos....

    ResponderEliminar